witam trapi mnie pytanie odnosnie jajek poniewaz lubie je bardzo i sie zastanawiam czy 4 cale jajka dziennie to nie za duzo glownie chodzi o cholesterol ogolnie wiem ze mit dotyczace zlego wplywu na zdrowie zostal obalony i ze jajka ze sa zdrowe po ile wy jecie zalezy mi na tym aby dieta byla zdrowa chce byc pewny pozdrawiam
[...] mięsko + ryż w pojemniku do jedzenia Po południu (obiad 16:00) - mięso + ziemniaki + sałatka/surówka Wieczór (kolacja - 19:00) - zwykłe kromki i to różnie: szynka, pasztet, jajka, itp. Często wyjeżdżam też do klienta za granicę i niestety tam się odżywiam trochę słabiej, bo na dobrym jedzeniu w funciakach bym zbankrutował... :) Wiem, że brakuje [...]
[...] ćwiczenia wielostawowe, ekscentryczny lub koncentryczno ekscentryczny w zależności od ćwiczenia. 4 dni treningowe 5.Dieta- jak w ankiecie źródła B: pirsi indyka, kurczaka, jajka, ser, ryby, suple źródła WW: płatki owsiane, ryż biały, brązowy, chleb razowy, owoce i warzywa tłuszcze: oliwa z oliwek, olej lniany, omega3 ok to praktycznie wszystkie [...]
[...] gryczana + kurczak z warzywami albo jakieś inne mięso. dwa ostatnie posiłki staram się jesc białkowe jest to albo tuńczyk w sosie własnym albo twaróg + łyżka oliwy albo 2 jajka na miękko, albo łosoś wędzony etc. jesli chodzi o treningi to niedawno kupiąłm karnet na siłownię ale nie za bardzi wiem co na niej ćwiczyć... mój trening trwa około 2 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] zdjęcia, nie wiem jak opisać) -https://dl.dropboxusercontent.com/u/100254861/IMAG0168.jpg -https://dl.dropboxusercontent.com/u/100254861/IMAG0169.jpg 21:00 kanapka / jajka 23:00 sen Strasznie dużo rzekomo "tuczącego" pieczywa mam w "diecie" :( Na profesjonalne diety nie mam warunków, czy tez poprostu chęci (chcę pójść w dół z waga poprzez [...]
Witam jajka jem zazwyczaj w jajecznicy np 4 jajka i laska kiełbasy i to jest mój posiłek no + herbata i czasami na kanapke ale słyszałem że nie powinnno się jeść jajecznicy no wgl. jajek za często szczególnie facetom cholesterol i tp i tu moje pytanie to prawda czy to mit i jak wy często jecie jajka powiedzmy że ja jajka jem około 4 razy w [...]
[...] obok dodane, że to mit to przyłapałem się na tym, że wyrzucam żółtka do kosza ("aa, lepiej nie ryzykować", w końcu ten mit musiał się z czegoś wziąć) Prosiłbym o wytłumaczenie czemu tak niektórzy sądzą i czemu jednak tak nie jest. Bo teraz jem jajka z małym strachem, ale jak przeczytam sensowne wytłumaczenie to podejrzewam, że się uspokoję
[...] wygląda tak: (prawie codziennie)* 1. Śniadanie ok.(33.5/60.7/31.2) -jabłko - 1szt. -jajecznica z 3 jajek smażona na odrobinie olivy z olivek (albo czasami „omlet" - te 3 jajka roztrzepane widelcem + trochę zmielonych płatków owsianych i na patelnię) -100 ml mleka + 50 g płatków kukurydzianych 2. Lunch (ten posiłek ogólnie jest dziwny, ale [...]
[...] dietę. Jest ona wskazana dla osoby początkującej. Nasz przykład to ektomorfik, chcący zdobyć masę. Śniadanie - crunchy / płatki owsiane + białko (suplement, bądź np. jajka) + garść orzechów Szkoła - chleb z piersią kurczaka, warzywa / owoc. - serek wiejski Dom - obiad mamusi TRENING Po treningu węglowodany (miód / banan / carbo) + [...]
[...] Alkohol ścina białko i być może jeszcze to pamiętasz ze szkoły, jeżeli przeprowadzaliście takie doświadczenie z jajkiem i alkoholem, to alkohol faktycznie ścinał białko z jajka. Mniemam jednak, że nie przeprowadzaliście doświadczenia na żywym organizmie… w szkole. Alkohol po wypiciu trafia do żołądka i tam jest trawiony. Jeżeli organizm [...]
[...] micele zawierające, oprócz cholesterolu, także sole kwasów żółciowych i fosfolipidy, wśród których przeważa fosfatydylocholina (czyli lecytyna), której bogatym źródłem są jajka. W organizmie człowieka lecytyna jest obecna w każdej komórce ciała, zwłaszcza jako składnik błon komórkowych. Bierze udział w rozmaitych procesach przemiany materii, [...]
[...] diety. PRAWDA! Jajka mają wzorcowe białko, co oznacza, że ma wszystkie aminokwasy w dużej ilości. Białka roślinne, nie dostarczą nam tak dobrego białka jak mogą to zrobić jajka czy mięso. Aminokwasy te są egzogenne - czyli potrzebujemy ich dostarczać z zewnątrz, bo nasz organizm nie jest wstanie ich sobie sam wytworzyć. Jajka zawiera wszystkie [...]
[...] Jajka są też dobrym źródłem choliny, której przypisano dobroczynny wpływ na pamięć, jak również luteiny oraz zeaksantynu, które mogą zapobiegać utracie wzroku. Fakt: jajka są pełne cholesterolu. Średniej wielkości jajko zawiera 212 miligramów tej substancji. To całkiem sporo, jak na jeden produkt. Pod tym względem, jaja może przewyższyć [...]
[...] ilości tłuszczów zwierzęcych. Nie wskazane jest też picie mleka w dużej ilości. Generalnie dużo cukrów. Moje śniadanie (jestem amatorem z zapotrzebowaniem na 3000kcal): - 2 jajka - 150g chleba - 100g indyka - 50g miodu - owoce, warzywa do zapchania. - 1l wody i soków Jak widać jest to bardzo duże śniadanie, prawie 1000kcal(BWT: 54/133/23), ale [...]
[...] drastycznie, wg. Pewnych naukowców zalecenia co do spożycia soli (6g/dziennie) są mocno obniżone. Na dodatek wysiłek fizyczny podnosi zapotrzebowanie na sód. Czy mogę jeść jajka? Często powielany mit to negatywny wpływ jajek na profil lipidowy krwi. Wielu ludzi z wysokim zapotrzebowaniem kalorycznym spożywa bardzo dużą ilość jajek nawet w ciągu [...]
[...] W innym badaniu porównywano efekt 4 różnych źródeł białka na wydzielanie insuliny. W badaniu podano uczestnikom szejki z 4 różnych źródeł protein: jajka, indyka, TUŃCZYKA(smacznego), serwatki. Szejk zawierał 11g węglowodanów i 51g białka. /SFD/Images/2016/7/25/6dfdcf3f32874f43ac32640f696618a7.jpg Można zobaczyć, że [...]
[...] publicznej mniej wartościowymi źródłami białek.Jednak przecież jest z tego bardzo łatwe wyjście.....ŁĄCZENIE produktów białkowych. Dzięki temu mamy 2 korzyści : 1- łącząc np jajka z fasolą uzyskujemy nadal idelne białko dla naszego organizmu bogate w aminokwasy egzogenne 2- nie musimy eliminować roślin z diety a jak wiadomo sa one źródłem witamin [...]
[...] to kobiet ciężarnych, osób po zabiegach operacyjnych, wykonujących ciężką fizyczną pracę itp. Do produktów charakteryzujących się najlepszym składem aminokwasów należą jajka, soja, mięso, ryby, fasola i soczewica. Źródła białka pochodzenia zwierzęcego zazwyczaj zawierają duże ilości niepożądanych tłuszczów nasyconych, natomiast źródła [...]